Project Description

A tervezett épület horgászközponti funkciót tölt be oly módon, hogy alkalmas lehet kisebb-közepes rendezvények lebonyolítására is. Az épületben a horgászegyesület irodája, nyilvános wc és egy oktatások, konferenciák, illetve zárt teret igénylő rendezvények lebonyolítását szolgáló nagyterem kapott helyet. Az épülethez déli irányból egy fedett színpad is kapcsolódik.

A tetőtér jelenlegi tervezési fázisban funkció nélküli padlástér, amely tárolási célokat szolgál.

Az építészeti karakter meghatározásakor egy olyan tömeg kialakítása volt a cél, amely a jellemzően falusias karakterű, lakó-üdülőházas övezethez illeszkedve, léptékében, eszköztárában középület jellegű megjelenést sugároz. Így esett a választás jelen tömegforma meghatározására.

A nyeregtetős tömegalakítás kiegészült határozott, az épületet körülölelő előtető szerkezetekkel, melyek a bejárati tornácot, és a színpadot is védetté teszik az időjárás viszontagságaitól.

Az épület tömege szimmetrikus kialakítású, mind hossz, mind keresztengelyére egyaránt.

Anyaghasználata visszafogott, törtfehér színezésű, melyet helyenként tör meg a natúr kerámia színű klinker tégla megjelenése. Az alkalmazott tégla elkerülendő a steril megjelenést vágott, vagy kézivetésű burkolat.

projekt:
Közösségi központ

helyszín:
Varbó

kategória:
egyéb, közösségi, vidék

tervezés éve:
2018-2019

megvalósulás:
2020-