A terület a település északi területén a Bodrogkeresztúri útról közelíthető meg. A Csurgó völgy aszfaltos, később kőzúzalékos útján egészen a telek bejáratáig lehet eljutni. A telek bejáratánál található egy tisztavízű forrás is. A telkeket délről vízmosás és egy földút határolja, északról egy kisebb gerinc a természetes határ. Közútkapcsolat a déli irányból a telekegyüttes alsó területein alakítható ki. A dűlő gerincen futó úttól idegen tulajdonú telkek választják el.

A terület jelenleg is magas minőségű szőlőtermő terület. Ezt az adottságot kívánja kihasználni az építtető aki, a magas borkultúrára tematizált szálláshely épületet kíván kialakítani.

A szőlő terület északi oldalán található egy meredek földrézsűs terület, mely a szőlő gazdálkodás kialakítása során elvégzett földmunka során alakult ki.

A telekegyüttes több a magas színvonalon művelt, folyamatosan fejlődő szőlőtermő terület mellett kevésbé értékes termőterületeket, valamint közepes-rossz állapotban lévő pincéket, pinceházakat is magába foglal.

Tokaj Város Településképi Arculati Kézikönyve Fotókkal is jól illusztrálja a környezetre jellemző beépítést.

Tokaj északi városrészből a hegyre vezető utca/völgy – mélyút termelőkertekben létesült legújabb kori lakóházak, relatíve jó műszaki állapotban. A völgy végében felhagyott kőbánya rekultiválandó terület turisztikai funkcióval. A Csurgó-völgy déli oldalán lakóházak, északi oldalán nagytelkű vendégváró épületek és lakóházak építése képzelhető el szabadonálló beépítési móddal.

projekt:
Kerekmáriássy panzió

helyszín:
Tokaj

kategória:
középület, szállásépület

tervezés éve:
2018-2020

megvalósulás:
2020-

munkatársak:
Zsíros Renáta