Project Description

A miskolci Bábonyi-bércen épült családiház kemény vonalaival, letisztult eleganciával a beépítésre váró területen kíván új minőséget megjeleníteni. A tömegek játéka, a konzolos hálószoba, az egynemű anyaghasználat szoborszerű megjelenést kölcsönöz az épületnek.

Az épület a dombháton helyezkedik el, így a terület lejtését kihasználva lehetőség adódott egy három szintes épület elhelyezésére. Az alagsori kiszolgáló helyiségek felett a földszinten a vendégszoba, és az emeleti szinthez galériával, kapcsolódó nappali tér kapott helyet. A nappaliból, és a galériáról, amely az emeleti szobákat összekapcsoló társalgó szerepét is betölti a kétszintes üvegfalon át a Bükk és az Avas panorámája tárul fel.

projekt:
PV családiház

helyszín:
Miskolc, Bábonyi-bérc

kategória:
lakóépület, családi ház

tervezés éve:
2005

megvalósulás:
2005-2006

alapterület:
250 m2