Project Description

Az Avas észak, észak-keleti lejtőjén található Kis-Avas és ennek környezete a Mélyvölgy utca illetve a Földes Ferenc utca az Avas fejlesztés kiemelt területei. A terület átmenetet képez a boros pincék övezete, a fejlesztés részeként tervezett vigalmi negyed, és a még lakóövezetként élő Papszer, Mindszent tér között. A Földes Ferenc utca egyértelműen ezt az átmenetet testesíti meg. Az épületek elsősorban lakó funkciókkal épülnek, de már részben megjelennek a borház jellegű kialakítások. A szövet itt még nem zártsorú beépítésű pincesor, mint a következő Kis-Avas III. és IV. sor, hanem még oldalhatáron álló, inkább „családiházas” jellegű beépítés.

Az épület alagsor-földszint-emelet (tetőtérbeépítés) kialakítású. Az alagsori szinten a kiszolgáló helyiségek; garázs, kazán kapott helyett. A földszint a lakószint. A nappali központi helyiségei és a szülői háló intim zónája jól elkülönülve kerül kialakításra. A nappali és az étkező közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik. Az emelet a gyerekek birtoka. Külön vizescsoporttal és gardróbokkal.

Egyszerű formavilágú, letisztult épülettömeggel kívántunk illeszkedni a környezetbe.

A terület jellegéből adódóan választottuk az épület megfogalmazásánál, egy visszafogottabb, természetközelibb anyaghasználatot.  Természetes kő burkolatot, és vakolt felületeket, esetleg faburkolatot javaslunk a teraszok betéteinél.

projekt:
FI családi ház

helyszín:
Miskolc

kategória:
családi ház

tervezés éve:
2007-2008

munkatársak:
Juhász-Nagy Eszter